Mulisch wordt hemellichaam

Harry Mulisch (°1927) zoeft sinds kort rond in ons zonnestelsel. De planetoïde die sinds zijn ontdekking in 1971 bekend stond als nummer 10251, is onlangs vernoemd naar de auteur van onder meer De ontdekking van de hemel, zo meldt zijn uitgever De Bezige Bij. De Internationale Astronomische Unie (IAU), voortdurend verlegen om nieuwe planetoïdennamen, heeft "vanwege zijn grote verdiensten als één van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse schrijvers" de toestemming gegeven tot deze wederdoping tot Mulisch. De auteur is tenslotte sterk geporteerd voor het kosmische. In onder meer Archibald Strohalm, Siegfried en De verteller komt een meteoriet voor. Mulisch-kenners herinneren zich natuurlijk de meteoriet waardoor Max Delius in De ontdekking van de hemel omkomt. 'Mulisch' is ,,zoals alle planetoïden, erg lichtzwak en alleen met behulp van een zeer krachtige telescoop te zien', aldus De Bezige Bij.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening