Emmanuel Lipp ontmaskerd

Volgens De Standaard-journalist Michaël Bellon zou de in Antwerpen wonende Nederlandse schrijver Oscar van den Boogaard (°1964) achter schrijver-moordenaar Emmanuel Lipp (°1966) schuilen. Van den Boogaard zou samen met zijn vriend de acteur Steven van Watermeulen het brein achter het boek Chinchilla Song zijn (zie ons DPM-bericht eerder). Volgens Bellon, die een gewaagde maar slimme theorie uitwerkt, ligt "de sleutel bij het theaterstuk Nest", dat de twee eind 2004 maakten bij Muziektheater Transparant, "en dat te sterke overeenkomsten vertoont met Chinchilla Song, de ,,debuutroman' van Lipp, om nog van toeval te kunnen spreken." Bovendien heeft Van den Boogaard het boek expliciet aangeprezen in zijn Standaard Magazine-rubriek To buy or not to buy. Intussen blogt Lipp verder in HUMO en komt er binnenkort 'dubbelinterview' met identiteitsonthulling. Arnon Grunberg van zijn kant schrijft vandaag een vrije tribune in De Morgen waarin hij ingaat op de hele heisa, nadat hij in De Volkskrant vrijdag al een groot stuk publiceerde over Luigi Pirandello, zoals bekend de meester van de personages met een vlietende identiteit. Citaat: "Pirandello wilde alles vernietigen, schrijft Max Nord, behalve zijn boodschap ‘die uiteindelijk zijn identiteit was’."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening