Gouden Ganzenveer voor Tom Lanoye

De Gouden Ganzenveer 2007 gaat naar de Vlaamse schrijver Tom Lanoye (°1958). Lanoye krijgt de onderscheiding "vanwege zijn bevlogen schrijverschap, briljante taalvondsten en scherpe satirische pen, waarmee hij zijn opinie en ideeënrijkdom vormgeeft", aldus de vijftien vooraanstaande leden van de Academie De Gouden Ganzeveer. De prijs wordt sinds 1955 - zo mogelijk jaarlijks - toegekend aan een persoon of instituut "vanwege zijn of haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland." Eerdere laureaten zijn onder meer Peter van Straaten (2006), Kees van Kooten, H.J.A Hofland, Armando, Jan Blokker en Michaël Zeeman. Het is de eerste keer dat de Gouden Ganzeveer een Vlaming te beurt valt. De uitreiking vindt plaats op donderdag 19 april in hotel The Grand te Amsterdam.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening