'Paardenfluisteraar' Nicholas Evans in ziekenhuis na het eten van giftige paddenstoelen

Nicholas Evans, de Britse auteur van de internationale bestseller The Horse Whisperer (1995), is in Schotland gehospitaliseerd na het eten van giftige wilde paddenstoelen, zo meldt The Guardian. Evans (1950) verbleef met zijn vrouw bij zijn schoonbroer, toen ze tijdens een wandeling boleten vonden en klaarmaakten om te eten. Het ging om de zeer giftige soort Cortinarius Speciosissimus, een gordijnzwam die grote schade kan toebrengen aan de nieren. Evans en zijn verwanten zijn opgenomen in het ziekenhuis in Aberdeen, waar ze nierdialyse krijgen. Volgens de literaire agent van Evans reageerden ze allen goed op de behandeling. Er wordt verwacht dat ze snel naar huis mogen. Van The Horse Whisperer (De paardenfluisteraar) werden indertijd 15 miljoen exemplaren verkocht. Het boek werd verfilmd met Robert Redford in de hoofdrol. Erna schreef Evans The Smoke Jumper (2001) en The Divide (2005). Zie ook het bericht in The Times.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-09-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening