Begrafenis Mulisch wordt live uitgezonden

De begrafenis van Harry Mulisch wordt zaterdag live integraal uitgezonden op de Nederlandse openbare omroep NOS, zo heeft de zender bekendgemaakt.

De uitvaartdienst voor de overleden schrijver vindt plaats in de Stadsschouwburg in Amsterdam, de stad waar hij zondag ook overleed na een slepende ziekte. Tot de sprekers behoren uitgever Robbert Ammerlaan, burgemeester Eberhard van der Laan, Marcel van Dam, Marita Mathijsen en de Duitse uitgever/dichter Michael Krüger. De Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr schreef voor deze gelegenheid een gedicht. Tevens zullen er fragmenten worden vertoond uit documentaires van Cherry Duyns. Reinbert de Leeuw en Louis Andriessen verzorgen de muziek.

De uitzending start om 10.45 uur en duurt tot 12 uur. Nadien zal Mulisch worden bijgezet in Zorgvlied, de bekendste begraafplaats van de stad, waar hij per boot naar wordt overgebracht. Daar liggen onder meer ook schrijfster Annie M.G.Schmidt en zanger Ramses Shaffy begraven.

De gemeente Amsterdam gaat momenteel na hoe zij Harry Mulisch kan eren. Er wordt daarbij gedacht aan een museum in het huis van de schrijver aan de Leidsekade, een standbeeld of een straatnaam. Maar een woordvoerster benadrukte donderdag echter dat er nog geen concrete plannen zijn. Het Letterkundig Museum in Den Haag houdt dezer dagen een kleine hommagetentoonstelling. Ook in de Zeeuwse bibliotheek is er een kleine expo ingericht. (bronnen: ANP en persberichten De Bezige Bij)

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-11-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening