Douglas Coupland lanceert kledinglijn

De Canadese schrijver en kunstenaar Douglas Coupland lanceert een kledinglijn, zo kondigde hij aan in een interview met The Toronto Star. De collectie ligt sinds kort in de Canadese winkelketen Roots en bestaat uit jasjes, T-shirts maar ook uit accesoires als laptop-hoezen, sjaaltjes en rugzakken.

Volgens de schrijver van Generation X is zijn uitstap naar de mode niet zo verrassend. "Ik zit sinds ik het me kan herinneren in de popcultuur. Ik beweer niet dat die beter of slechter is dan de academische of wetenschappelijke cultuur, maar zo ben ik nu eenmaal bedraad. Het is een andere manier om de wereld te waarderen. Ik zag nooit veel verschil tussen mijn boeken en mijn visuele kunst - het is steeds mijn brein. Ik gebruik er verschillende delen van voor verschillende dingen. Soms overlappen die elkaar, soms niet."

Roots is een Canadees merk met een lange geschiedenis, en verkocht tot nu voornamelijk klassieke lederen producten als handtassen of jassen maar ook sportkledij. Coupland heeft al gezegd dat hij na deze zomercollectie "ook wel wat breiwerk wil ontwerpen" - dus ziet het ernaar uit dat er ook een wintercollectie komt. En hij blijft schrijven. In het najaar geeft Coupland op vijf avonden de Massey Lectures in Toronto onder de titel Player one. What is to become of us. A novel in five hours.

Tags: Amerikaanse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 12-07-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening