Bob Dylan sluit contract af voor zes boeken

De Amerikaanse singer-songwriter Bob Dylan heeft een contract afgesloten met zijn uitgever Simon & Schuster om in de nabije toekomst zes boeken te publiceren, zo meldt The Guardian. Twee ervan zijn autobiografisch van aard en moeten de opvolgers worden van het boek over zijn vroege jaren Chronicles: Volume One uit 2004. "Chronicles heeft de mogelijkheden van het genre  autobiografie bijgesteld, het was toen een openbaring. Niemand had verwacht dat Bob Dylan zo open zou zijn. Eén sequel is al geweldig, twéé sequels is fantastisch nieuws", zo reageert een woordvoerder van boekenketen Waterstone's, die de verkoop van de Dylanboeken zag boomen. Een publicatiedatum voor nieuw werk is nog niet bepaald. Al in 2008 had Dylan alias Robert Zimmerman toegegeven dat hij aan een volgend boek werkte.  Als onderdeel van de boekendeal behoren ook herinneringen over zijn radiotijd, onder meer toen hij the Theme Time Radio Hour presenteerde bij Sirius XM satellite (BBC 6Music).

Bij verschijning werd Chronicles deel 1 door sommige critici op gelijke hoogte geplaatst met Jack Kerouac's beatclassic On the Road. Het boek stond 19 weken lang op de bestsellerlijst van de New York Times

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-01-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening