Kamp om Vreemdste Boektitel ligt weer open

Met het voorjaar in zicht duikt ook weer een van de meest koldereske literaire prijzen op. De Diagram Prize for Oddest Title of the Year, nochtans een initiatief van het serieuze Britse vakblad The Bookseller, bekroont elk jaar de eigenaardigst klinkende of meest excentrieke boektitel. Inhoud speelt geen rol, meer zelfs: hoe gekker hoe liever. Zo kan het dat een tandartsinstructieboek van Michael Young in poleposition ligt voor de onderscheiding die op 25 maart wordt uitgereikt en via publieksstemmen verloopt. In Managing a Dental Practice: The Gengis KhanWay betoogt de auteur dat de Mongoolse leider een wegbereider was van de moderne gebitskunde. Andere titels die kans maken zijn (zet je schrap): de 8th International Friction Stir Welding Symposium Proceedings, Graciela Nowensteins boek over The Generosity of the Dead, The Italian's One-Night Love-Child van Cathy Williams, Myth of the Social Volcano van Martin King Whyte (over ongelijkheid in Frankrijk). Maar een giller is toch vooral What Color Is Your Dog?: Train Your Dog Based on His Personality 'Color' van Joel Silverman. De prijs levert de winnaar niks op, maar volgens de laureaat van vorig jaar zwengelt hij het eerbetoon wel de verkoop aan. Toen kon Horace Bent met Crocheting Adventures with Hyperbolic Planes via Amazon 95 exemplaren slijten in één week tijd, kort na de uitreiking wel te verstaan.

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening