Van Reybrouck en Van der Zijl genomineerd voor M.J Brusseprijs

De Vlaamse auteur David van Reybrouck maakt met zijn veelbekroonde non-fictieboek Congo. Een geschiedenis alweer kans op een prestigieuze onderscheiding. Hij is genomineerd voor de jaarlijkse M.J. Brusseprijs, een prijs die het beste Nederlandstalige journalistieke boek lauwert en de laureaat 10.000 euro oplevert. Ook Annejet van der Zijl behoort met haar Prins Bernhard-biografie tot de prominente kanshebbers.

Uit ruim 150 inzendingen uit het voorbije jaar koos de jury, onder voorzitterschap van Laura Starink, zes genomineerden. Naast Van Reybrouck en Van der Zijl gaat het om Deedee Derksen (met Thee met de taliban), Joep Dohmen (Vrome zondaars), Hans Jaap Melissen (Haïti, een ramp voor journalisten) en Philip de Witt Wijnen (Joep!, een biografie van zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen). De winnaar wordt op 12 april bekendgemaakt in Amsterdam. De M.J. Brusseprijs, een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, ging eerder al naar Jeroen Smit, de Vlaming Pascal Verbeken (voor zijn Walloniëreportages) en naar Gerben van der Marel en Vasco van der Boon.

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening