Bibliofiele bundel van performancedichter Andy Fierens

Bij de bibliofiele uitgeverij Het Gonst verschijnt vandaag nieuw werk van de Antwerpse dichter Andy Fierens: Nooit worden wij ergens uitgenodigd en als men ons toch een keer vraagt gaan we niet. Dichter en performer Andy Fierens (1976) geldt als een buitenbeentje in het Vlaamse literaire ballenbad. "Met hilarische teksten vol zelf- en andere spot, en met een hyperenergieke live-performance, doorbreekt hij het klassieke beeld van de dichter als wereldvreemd vat vol zelfmedelijden", zo luidt de aankondiging. Fierens is een veel gevraagde gast op podia in heel het land, en bevestigde zijn status van podiumbeest ook met optredens in Nederland, Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland en Japan.

Fierens debuteerde bij De Bezige Bij in 2009 met Grote Smerige Vlinder. De dichtbundel werd bekroond met de Herman de Coninckprijs voor het beste Debuut. Verder treedt Fierens ook op met zijn literaire trashproject Andy & the Androids en maakt hij samen met Sam de Buysscher de cartoonreeks Kawabata.

De vormgeving en druk van Nooit worden wij ergens uitgenodigd en als men ons toch een keer vraagt gaan we niet is van Dick Wessels. Het gedicht is gezet uit de Gill, gedrukt op Magnani, in een oplage 150 à 175 genummerde en gesigneerde exemplaren. Het is 'verpakt' in een papieren groentezak met opdruk ("met dank aan Aldi, Lidl, Kruidvat en de Chinezen uit de Antwerpse Van Wesenbekestraat"). Fierens leest het volledige gedicht vanavond in Antiquariaat Demian, Hendrik Conscienceplein 16-18 te Antwerpen om 20.00 uur. Het boekje is deel 3 in de Vlaamse Maat en is voor 14 euro te bestellen bij Wessels zelf,  dickwessels@skynet.be.  

Tags: Poëzie, Literaire evenementen, Bibliofilie
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening