'Toren van Babel' landmark voor Wereldboekenhoofdstad Buenos Aires

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is met de inhuldiging van een boekentoren van Babel het feestprogramma van de World Book Capital goed van start gegaan. Het tijdelijke monument op de centraal gelegen Plaza San Martín, een te beklimmen spiraalvormige toren met 30.000 boeken in vijftig verschillende talen, is een hommage aan het boek van kunstenares Marta Minujin.

Buenos Aires Capital Mundial del Libro organiseert tot in het najaar een rist aan activiteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld literaire wandelingen uitgestippeld rond belangrijke schrijvers uit Buenos Aires zoals Roberto Arlt, Julio Cortázar en natuurlijk Jorge Luis Borges. Er worden lezingen gegeven en literaire prijzen uitgereikt, er zijn leesclubs, schrijfwedstrijden en boekontbijten...

Buenos Aires is de elfde stad die de titel Wereldboekenhoofdstad krijgt, na Madrid (2001), Alexandrië (2002), New Delhi (2003), Antwerpen (2004), Montreal (2005), Turijn en Rome (2006), Bogotá (2007), Amsterdam (2008), Beiroet (2009) en Ljubljana (2010). Volgend jaar is de Armeense hoofdstad Yerevan aan de beurt. De keuze voor een wereldboekenhoofdstad gebeurt door de vakverenigingen International Publishers Association (IPA), International Booksellers Federation (IBF) en International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA). Zie onder meer Yahoo.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Hans Cottyn op 10-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening