Amerikaanse auteur zonder uitgever slijt 1 miljoen e-books

De Amerikaan John Locke is de eerste auteur die er in slaagt om zonder uitgeverscontract één miljoen e-boeken te verkopen via de Kindle Store van Amazon. Locke, die in eigen beheer al negen detectiveromans publiceerde, maakte daarbij gebruik van het Kindle Direct Publishing Platform. Dat biedt elke onafhankelijke auteur de kans aan om op eigen houtje zijn e-books via Amazon te slijten. Locke is de achtste auteur die de kaap van een miljoen Kindle e-books rondt. Hij vervoegt daarmee het gezelschap van ‘regulier' uitgegeven bestsellerauteurs als Stieg Larsson, Michael Connolly, Nora Roberts en James Patterson. Met Saving Rachel belandde Locke ook al op de boekenhitlijst van The New York Times. "Het is opwindend dat iemand als John Locke via zelfpublicatie deze mijlpaal weet te bereiken", zegt Russ Grandinetti, vicedirecteur van Kindle.
Locke wijt zijn onwaarschijnlijke succes doodeenvoudig aan de lage prijs van zijn boeken: 99 cent. Zelf steekt hij 35 cent op zak per verkocht boek. Locke smeedt het ijzer meteen terwijl het heet is. Zopas publiceerde hij ook zijn eerste non-fictieboek met de titel How I Sold 1 Million eBooks in 5 Months. Daarin vertelt hij in geuren en kleuren hoe hij zonder literair agent of uitgever en met minimale marketingkosten een miljoen e-books kon verpatsen.

Tags: Digitalisering, Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-06-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening