Actie voor behoud schrijfhut Roald Dahl

De familie van de Britse jeugdschrijver Roald Dahl is een campagne begonnen om het huisje te redden waar de auteur onder meer klassiekers als Sjakie en de chocoladefabriek en De Griezels schreef. Volgens de familie bevindt de schrijfhut zich in lamentabele staat en is er 600.000 euro nodig om het van de ondergang te redden. Samen met de BBC hoopt het nu dat geld bijeen te zamelen.

Het was ex-fotomodel Sophie Dahl die dinsdagavond het publiek opriep tot een gift tijdens een uitzending van het BBC-programma Today. Vervolgens kreeg de publieke omroep talloze boze mailtjes binnen van luisteraars die opmerkten dat de bepaald niet onbemiddelde nazaat van Dahl dat bedrag best zelf wel kan ophoesten, meldt The Guardian. De schatrijke Dahl is gehuwd met zanger Jamie Cullum en presenteert ook een kookprogramma op BBC. 

De schrijvershut staat in de tuin van Dahl's huis. De Roald Dahl Trust voorziet een nauwkeurige reconstructie van het schrijfatelier met de diverse parafernalia.

Tags: Polemiek, Britse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-09-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening