Kattebelletje van Salinger te koop voor 50.000 dollar op eBay

"Beste Mary, zorg er alsjeblief voor dat alle boodschappen gedaan zijn, voor je op vakantie gaat, want ik wil niet gehinderd worden door onbelangrijke zaken. Dank u. J.D. Salinger." Dit nagenoeg onleesbare kattebelletje van de Ameri­kaanse kluizenaar-schrijver J.D. Salinger (1919-2010) aan zijn werkster staat nu op eBay te koop voor 50.000 dollar (36.500 euro). Het briefje van Salinger dateert uit 1989 en de verkoper spreekt van een "extreme zeldzaamheid". Het bedrijf uit Nevada zegt er - zonder ironie - te kunnen uit afleiden dat Salinger "extreem waakzaam was over zijn persoonlijke leven". Zoals bekend spande hij processen aan tegen schrijvers en manuscriptenhandelaren die zijn brieven poogden te publiceren of te slijten. De auteur van The Catcher in the Rye en Franny and Zooey had ook geen telefoon en meed angstvallig alle contact met bewonderaars. Te opdringerige fans werden van zijn erf gejaagd. Hij zou ongetwijfeld ziedend zijn met de verkoop van brieven of parafernalia via het internet. Zie onder meer The National Post.

Tags: Amerikaanse literatuur, Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-09-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening