'Vermiste' Michel Houellebecq is boven water

De Franse auteur Michel Houellebecq is boven water. Deze week was ongerustheid gerezen nadat hij zonder te verwittigen verstek gaf bij een serie auteursbezoeken in Nederland en Vlaanderen. De schrijver was enige tijd "onbereikbaar" en "ontraceerbaar". Nu kondigt uitgeverij De Arbeiderspers aan dat hij is opgespoord door zijn Franse uitgever Flammarion. Hij zei de afspraak om naar Nederland en Vlaanderen te komen "te zijn vergeten". En: "Doordat hij bovendien een tijdlang niet beschikte over telefoon of email hadden daaropvolgende berichten over het auteursbezoek hem niet bereikt."

De auteursbezoeken in Nederland en Vlaanderen vinden plaats op een later tijdstip. Michel Houellebecq verontschuldigt zich tegenover alle direct betrokkenen en zijn lezers. Hij laat weten dat hij "in goeden doen" verkeert en "wil over enkele maanden alsnog met het grootste plezier zijn lezers en vele vrienden in Nederland en België ontmoeten."  

Tags: Franse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-09-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening